Världen Undergång?

Solen skiner himelen är blå..
Sophie älskar våren och de flesta lika så..

Kollade på en dokumentär här om dagen som handlade om newton och hans liv. I den så pratades de om hans starka tro på gud. Han brukade studera bibeln noggrant och räknade där ut att världens undergång kommer att ske 2060. Då ska gud straffa alla dem som inte tror och världen kommer bli renad. Kristendommen ska återuppstå så som den borde varit och har vart.

Detta måste betyda att år 2060 kommer mänskligheten att få bevisat om gud existerar eller inte. Kommer vi att gå under och de kristna troende människorna att räddas. Eller kommer hela kristendommen att motbevisas?

Eller är det så att en av de smartaste människorna som någonsin levt ha räknat fel. Även om han tog hela sin kunskap och räknande genom det bibeln gav honom.

Det återstår och se.

Såg även en dokumentär idag om naturkatastrofer och djur. Att i de fall då naturkatrastrofer har skett så har djur alltid kunnat anat detta och satt sig i säkerhet. Ett experiment som gjordes var på delfiner.

Forskare har kommit fram till att vid tex jordbävningar s utsöndras en viss elektrisitet i marken som då djur ska kunna känna. Dessa delfiner reagerade på den lilla fejkjordbävingen och drog sig undan i tid då den egentligen skulle ha utbrytit..

Varför kan inte människor ana detta?

Har vi förlorat detta fenomen i evulutionen. Har vi moderniserat oss så pass att vi börjar stänga av våra naturliga instinkter?

Jag tyckte detta va ganska häftigt att se faktiskt.. Vad man skulle kunna lära sig av djur egentligen.

En forskare sa att dessa beteenden hos djur är lite för onaturlig och därför forskas det inte i det.. Att det okända inte är nånting at lägga tid på.. Men som han sa att gravitationen och annat var ju okänt från början. Inte förstod vi oss på det men någon tog sig tiden och nu vet vi ju hur de funkar.. Man måste ge sig ut på okänt vatten för att lära sig något annars trampar man ju bara på samma ställe..

Ja allt detta kan man ju spekulera ihjäl sig på så jag ska inte lägga mer tid på det för då tar denna bloggen aldrig slut..

Jag tänker alldeles för mycket tror ja.

Men men nu ska jag njuta utav vårsolen och energin den ger..
Kanske genom att städa höhö

Ha de

One Response to “Världen Undergång?”

  1. Mårten skriver:

    Oj då, nu blev jag lite orolig, kommer ju bara vara 95 år då jorden går under, det innbär ju att att jag aldrig kommer att bli världens äldsta människa. Men jag tror inte riktigt att jag förstod kopplingen mellan naturkatastrofer och jordens undergång, men vänta… aha, ok då är jag med igen. Får kolla svt play så jag kan förbereda mig också, bara 50 år kvar nu ju…

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu